8 Şubat 2012 Çarşamba

KARŞIYAKA GÖZTEPE MAÇINDA 3G’Lİ KÜFÜR!





İStada küfürlü pankart sokamayan Karşıyaka taraftarlarının Göztepe derbisi için buldukları yaratıcı yöntem günün konusu oldu. İngiliz futbolseverler Karşıyakalı taraftarların bu yöntemine şaşırıp kalırken, ‘Orjinalliğe tam not’ yorumu yapıldı 
Pazar günü Karşıyaka ile Göztepe arasında oynanan İzmir Derbisi’nde Karşıyakalı taraftarların açtığı pankart yaratıcılıkta gelinen son noktayı göstermiş oldu. Karşıyakalı taraftarlar içeriye soktukları kare şeklinde büyük pankartta 3G teknolojisine sahip telefonların okuyabildiği QR Code adı verilen bir kod yer alıyordu. Bilindiği gibi gazetelerde yer alan reklamların köşelerine konulan bu gibi kodlar, 3G teknolojisine sahip telefonlara okutulduğunda telefona daha detaylı bilgilerin yer aldığı bir adres gönderiliyor.

Sürpriz oldu
Merak edip karşılaşmada bu QR kodu telefonlarına okutan Göztepe taraftarları ise nahoş bir sürprizle karşılaştı. Zira kod okutulduğunda telefonlara Türkçe ve diğer dillerde de yazılmış bir şekilde “O.... Göztepe” küfürleriyle dolu bir sayfa çıktı. Göztepe taraftarlarına edilen bu hakaret bir yana Karşıyaka taraftarlarının statlarda uygulanan pankart sansürün bu şekilde delmesi taraflı tarafsız herkesin ilgisini çekti. Habere yer veren ünlü İngiliz blogu offthepost’ta “Liverpool ve Manchester United taraftarları bunu notlarınız arasına alın. Orjinalliğe tam not” yorumu yapıldı.





Faturası ağır oldu

Karşıyaka-Göztepe maçında çıkan olaylarla ilişkin olarak 6 Karşıyaka, 76 Göztepe taraftarı hakkında, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun ile Kabahatler Kanunu’na muhalefetten işlem yapıldı. Koltuk kırmaktan 8, koltuk kırıp sahaya atmaktan 39, koltuk yakmaktan 7, küfürlü tezahürattan 7, meşale yakıp sahaya atmaktan 3, maytap bulundurmak ve yakmak, sahaya girmek, alkol bulundurmak ve alkollü şekilde maça girmek, polise mukavemet ve biletini başkasına kullandırmak suçlarından ise toplam 8 kişi için işlem uygulandı. Taraftarlardan 80’i, karakollardaki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. 2 kişi ise polise mukavemet iddiasıyla adliyeye sevk edildi. Bu arada, statta 2 bin 309 koltuğun kullanılamaz hale geldiği, ve 64 bin liralık zarar oluştuğu kaydedildi.

1 yorum: