29 Kasım 2013 Cuma

Yerel Seçim 2014 öncesi

Malatya Belediye Başkanı olacaklara öneriler... (Bu yazı notları adaylar daha belirmeden önce kaleme alınmış ancak yayınlanmamıştır. Eklemeler yapılarak yayınlanmıştır.)

1. Her dönem tekrar tekrar yapılan kaldırımlar kalıcı hale gelmeli.

2. Altyapı drenaj sisteminin iyileştirme çalışmalarında daha kapsamlı ve kalıcı çözümler yapılmalı ki bir daha şehrimizde kısa süreli yağmurlarda bile yaşadığımız sıkıntılar yaşanmasın.



3. Kültürel faaliyetler merkezi olan Belediye- AVM - Sümerpark üçgeninin alternatifleri yaratılmalı özellikle Yıldıztepe, Göztepe, Batalgazi kavşağı ve Kömürtevzi-Yeşiltepe mevkilerini de canlandıracak çalışmalar yapılmalı.




4. Artık ÇEVRE YOLU'nun adı konmalı, çalışmaları bir an önce tamamlanarak şehir trafiğini bir an önce şehirler arası trafikten ayırmalı.

5. Toplu taşımaların sefer sayısı ve aralıklarını yoğunluk zamanlarına göre tekrardan düzenlenmeli özellikle öğrenciler ve çalışanların yoğun olarak ihtiyaç duyduğu sabah 6-8 saatleri ile akşam 5-7 saatlerinde oluşan kalabalığı azaltacak şekilde ayarlanmalı.

6. Şehir nüfusunun Büyük şehir olmamıza paralel olarak artmalı Çok Katlı Otoparklar yapılmalı. Bununla birlikte halkın yoğun olarak kullandığı mahalle ve semt pazarları içinde hem halk için hemde esnaf için daha modern çözümler sunabilen  Kapalı Pazar yerleri yapılmalı.

7. Şehrin merkezinde bulunan belediyeye ait  MOTAŞ sefer merkezinin bir an önce hem otobüslerin şehir merkez trafiğinde daha rahat hareket edebilmesi hemde bölgede ki trafik yoğunluğun çözülebilmesi için başka bir bölgeye kaydırılması yada bölgenin sorunu kalıcı olarak çözebilecek şekilde düzenlenmesi.

8. Özellikle şehrin yoğun noktalarına Yer Altı Yaya Geçitleri (Battı Çıktı) yapılarak araç trafiğinin yoğun olduğu bölgelerde yayaların oluşabilecek tehlikelerden yayaların uzaklaştırılması sağlanmalı. Özellikle yeni yapılan Devlet Hastanesi civarında acil olarak düşünülmesi.

Yukarıda saydığım maddeler uzun zamandır gözlemlediğim problemlerin bazılarıdır. Eğer bunları çözebilirseniz Malatya daha modern ve problemsiz bir kent olma yolunda daha hızlı adımlarla ilerleyebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder